Carcleaning De la Croix is ook gespecialiseerd in het Cardippen oftewel Plastidippen genoemd van uw auto, motor, velgen, emblemen.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?  Voor meer info en prijzen kijk op onze site

Wat is plastidip?

Plasti-dip (ook geschreven als ‘plastidip’ of ‘dip’) is een beschermende rubber coating die oorspronkelijk werd ontworpen om een betere grip op gereedschap handvatten te bieden. Het zat in een blikje en ze  lieten het gereedschap greep herhaaldelijk onderdompelen, dan zou het rubber zich vast hechten en uiteindelijk een siliconen textuur op het handvat krijgen. Na verloop van tijd gingen mensen er verdunners bij toevoegen en begonnen dat te spuiten om grotere gebieden te dekken, en dat gebruik breide zich eindelijk uit op auto’s.

Waarom spuiten ze het op auto’s?

 Als u de kleur van uw auto wilt veranderen, moet u meestal diep in de buidel tasten. Spuiten is erg duur als u dat door een professionele autospuiterij wilt laten doen, dan kost dat u al gauw duizenden euro’s. Vinyl wraps zijn een andere optie, maar ze zijn ook duur en moeilijk voor de gemiddelde wrapper toe te passen. En als je vinyl scheurt? Dan zit je in de problemen.

Voor veel mensen zijn de kosten voor hun auto opnieuw te laten spuiten of te herstellen van de lak te hoog dan dat de auto eigenlijk waard is, dan zitten ze vast aan een auto die duidelijk meer aandacht nodig heeft.

Plastidip is goedkoper, eenvoudig te repareren en zeer duurzaam – als het eenmaal is uitgehard en dit alles op de juiste manier gedaan is kan Plasti Dip jaren in perfecte conditie blijven.

Bent u het zat en wilt u een andere kleur?, Dan kan het gewoon verwijderd worden. U kunt de kleur van uw auto elk seizoen laten veranderen door ons en dat voor een prijs minder dan van een enkele blik verf.

Verwijderen ?
Ja, plastidip kan gewoon worden verwijderd.

Tast het mijn lak aan?
 Nee. PlastiDip is niet schadelijk voor de blanke lak of verf dat in goede vorm is.Het kan soms alleen scheuren op afgebladerde blanke lak of lak dat beschadigd is, en als het wordt gespoten op een voertuig dat in hele slechte staat verkeerd.

Kan het krassen vullen?
 Ja en nee. Als u de kras niet kunt voelen met uw nagel dan zal het niet laten zien door middel van dip.

Is onderhoud eenvoudig?
 Fluitje van een cent. U kunt uw auto wassen met uw gebruikelijke shampoo of verdunde Simple Green. Daarna kunt u de auto afspuiten en bent u klaar. Als u toch liever een andere methode kiest, kunt u ook door de wasstraat gaan en of gebruik maken van een hoge drukreiniger. Uiteraard zijn er grenzen en kunt u bij verkeerd gebruik van een hoge druk reiniger schade aanrichten aan de coating.

Plastidip Finishes

Plastidip kan worden gebruikt om verschillende afwerkingen of niveaus van glans op een voertuig te bereiken. 
Mat  / Standaard

     Geen licht reflectie
     Standaard plastidip heeft een matte afwerking

Satin (of Semi-Gloss)

     Licht reflecterend, het laat de contouren van een lichtbron zien in plaats van al het licht te absorberen.net als een matte afwerking wordt dit
     bereikt door het mengen van glossifier
     Lijkt een beetje op vinyl.


Glans

     Veel meer reflectie dan matte of satijn
     Bereikt door gelaagdheid glossifier op de bovenkant van de afgewerkte kleuren
     Afspiegeling vormen en verschillende tinten van de lichtbron

Hoog glans

     Opposite of matte
     Bereikt door gelaagdheid TopCoat op de bovenkant van de afgewerkte kleuren
 Afspiegeling vormen, kleuren en verschillende tinten van de lichtbron (u kunt de lucht zien!)

Phone: 06-12676272
Roggeweg 28 U, 6534 AJ Nijmegen